Više od 5.000 ljudi na oproštaju od mladića iz BiH, koji je ubijen u krvavom pohodu u Njemačkoj

Kurtović i Hašemi brutalno su ubijeni u ovom gradu u krvavom pohodu Nijemca Tobijasa Rathjen, koji je ubio deset osoba, a teško ranio pet. Rathjen je na kraju presudio i sebi.

Na ovom gradskom trgu okupili su se mnogobrojna Hamzina rodbina, prijatelji, poznanici, radne kolege, ali i mnogi koji ga nisu poznavali.

Prisutni su bili i Hamzin otac Armin i majka Dijana, dvojica braće, kćerka sa suprugom, javlja Dnevni avaz.

Na Hamzin posljednji ispraćaj došli su i predstavnici iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića,piše Faktor.

Bol, suze, patnja vidjeli su se na licima mnogih koji su došli da posljednji put isprate 20-godišnjaka porijeklom iz Prijedora.

Posebno je bio emotivan govor gradonačelnika Hanaua Klausa Kaminskog, koji je, između ostalog, rekao da su Hamza i Said bili djeca tog grada. Kaminski je istakao kako je Hamza bio uvijek spreman pomoći drugima, ne štedeći sebe. Rekao je da je Kurtović bio veliki humanista, pa je tako svoj prvi zarađeni novac donirao u humanitarne svrhe.

Nakon klanjanja dženaze koju je predvodio imam iz džemata Hanaua Sedin ef. Durmiš, duga kolona krenula je iz centra grada prema glavnom groblju.


{$excerpt:n}