Užas u Kruševcu: Djevojčica (13) rodila mrtvu bebu, pa ispričala da ju je stric silovao

Medicinskim vještačenjem bi trebalo da se utvrdi šta se tačno dogodilo u naselju Čitluk u Kruševcu i da li je zaista tačno da je stric, kako je ispričala djevojčica, odgovoran za krivično djelo za koje je osumnjičen.

Trinaestogodišnja djevojčica, koja sa svojom porodicom i stricem živi na istoj adresi u romskom naselju na periferiji Kruševca ispričala je nakon porođaja da je prije devet meseci bila žrtva svog bliskog rođaka.

Okruženje maloljetnice nije primijetilo trudnoću i navodno su pretpostavili da je djevojčica samo dobila na kilaži.

Očekuje se saslušanje osumnjičenog pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i odluka o produženju pritvora-rekao je izvor “Novosti“.

– Za sada se slučaj u ovoj fazi vodi kao krivično djelo obljuba nad maloljetnim licem. Medicinsko vještačenje treba da rasvijetli cijeli događaj.

U međuvremenu, djevojčica je zdravstveno zbrinuta na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice. Razgovarala je sa stručnjacima i policijom. Istraga je u toku.

Za krivično djelo obljuba nad maljoletnim licem, u slučaju da je oštećena ostala u drugom stanju, učiniocu prijeti kazna zatvora od 5 do 15 godina.


{$excerpt:n}