Tragedija kod Kalesije: U požaru poginuo Sulejman Selimović

Sulejman je čistio korov u svojoj njivi i zapalio ga, a vatra se potom proširila na obližnju šumu. Da spriječi širenje požara, Sulejman je pokušao ugasiti vatru, ali je, kako prve informacije govore, došlo do gušenja dimom.

Odmah nakon što su dobili dojavu o požaru, na lice mjesta su izašli pripadnici Vatrogasne jedinice Kalesija. Požar je izbio jučer oko 15 sati. Vatrogasci su ga uspjeli u vrlo kratkom roku lokalizirati i ugasiti. Kada su došli na licem mjesta, nisu bili našli nastradalog Selimovića. Tek kasnije, još dok su gasili požar, jedna mještanka im je rekla da je na tom dijelu bio stariji čovjek koji je nešto radio, ali da ga nije vidjela da se vratio.

Nakon kratke pretrage, vatrogasci su pronašli nastradalog Selimovića. Odmah su o nesreći obavijestili Policijsku stanicu Kalesija i Dom zdravlja Kalesija. Na lice mjesta je izašao i ovlašteni mrtvozornik koji je izvršio pregled tijela. Na tijelu nisu uočeni bilo kakvi tragovi nasilja.

Na licu mjesta bio je i Fikret Križevac, jedan od kalesijskih vatrogasaca, koji je rekao da je bilo jezivo vidjeti nastradalog Selimovića, piše “Avaz“.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Kalesija. Zvaničan uzrok smrti znat će se nakon što se obave sva vještačenja.

Prilikom požara izgorjelo je 70 dunuma niskog rastinja i 20 dunuma šume.


{$excerpt:n}