Oglasila se majka djevojčice (12) koju je oteo Malčanski berberin

Ovaj nalaz treba da ocijeni da li je Ninoslav bio uračunljiv u trenutku otmice, odnosno da li ga čeka robija ili liječenje.

Aleksandra Karimanović, majka otete djevojčice kaže za srbijanske medije da se nada da će Jovanović završiti iza rešetaka – i to zauvijek, prenosi “Radiosarajevo“.

Psihijatrijsko ispitivanje Jovanovića, osumnjičenog za otmicu 12-godišnje djevojčice, trajalo je mjesec, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Nalaz i mišljenje vještaka bit će dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.

Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo i deset dana držao i zlostavljao 12-godišnjakinju djevojčicu.

Majka otete djevojčice je izjavila za medije da za Ninoslava postoji samo jedna pravedna odluka.

„Jeste dugo trajalo veštačenje, ali se nadamo da će prava odluka biti donesena i da će pravda pobijediti. Očekujemo doživotnu robiju za njega, da zauvijek tamo ostane“, rekla je Aleksandra Karamanović.

Malčanski berberin uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do namamio djevojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba da pokaže put do škole.

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspio da pobjegne. Djevojčica je neko vrijeme provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora


{$excerpt:n}