Srbija: Sveštenik gurnuo vjernika ispred crkve, on pao i polomio kuk

Uslijed snažnog odgurivanja Dragoš je posrnuo i svom silinom pao na kuk. Od posljedice pada on je jaučući ostao da leži na betonu ispred crkve.

Ovaj nemio događaj desio se nakon Jutarnje službe ispred Saborne crkve u Požarevcu koju je vodio episkop branučevski Ignjatije uz prisustvo desetak sveštenika ove eparhije. Prema riječima izvora nesretni Dragoš došao je pred crkvu kako bi se požalio vladici na ponašanje sveštenika iz crkve u Vlaškom Dolu, koji su mu u ime te eparhije uzurpirali dio imovine, prenosi “Kurir“.

– Nesretni Dragoš strpljivo je čekao da se jutarnja služba završi kako bi se obratio vladici Ignjatiju. Kada su vladika Ignjatije zajedno sa sveštenicima nakon završetka jutarnje službe izašli iz crkve, njima je prišao Dragoš želeći da izvesti vladiku o problemu koji ga muči. Krenuo je prema vladici uputivši mu molbu da ga sasluša, na šta se vladika zaustavio. Prije nego što je postavio pitanje vladici, jedan sveštenik, koga znam po nadimku Peđa, se izdvojio iz grupe sveštenika i bez ikakvog razloga snažno je gurnuo Dragoša. Ovaj se zateturao i pao na stranu. Počeo je da jauče i zapomaže od bolova. Sramotno je što mu niko nije prišao da mu pomogne. Neko se ipak sijetio i pozvao policiju i hitnu pomoć koja je uz malo zakašnjenje stigla na mjesto nemilog događaja.

Povređeni Dragoš je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, a policija je napravila uviđaj.

Pema riječima medicinskog osoblja iz opšte bolnice u Požarevcu Dragoš je zadobio teške tjelesne povede, odnosno prelom kuka. Pacijent će biti hitno operisan i zbog toga pozvana je rodbina i prijatelji da daju krv za neophodnu operaciju.

Požarevačka policija je potvrdila da se ovaj događaj desio i u cilju istrage koja se sprovodi rekli su da o tome ništa više ne mogu da kažu. Samo je rečeno da na osnovu naredbe upućene od Osnovnog tužilaštva u Požarevci policija prikuplja potrebne podatke i izjave oštećenog i svedoka, kao i osumnječenog koje će proslijediti nadležnom tužilaštvu, a oni će odlučiti kako će kvalifikovati delo.

Pošto se radi o teškoj tjelesnoj ovredi, najvjerovatnije, će protiv sveštenika biti podnešena krivična prijava za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Inače, kako se saznaje, povređeni Dragoš Korunović je suprug Silvane Korunović, koja je cijeli radni vijek, do penzionisanja, provela u policiji radeći kao inspektor zadužen za maloljetničku delikvenciju.


{$excerpt:n}