Komšić o Dodikovim prozivkama: “Uvjerio je sebe u neistine; nisam kriv što niko s njim ne želi razgovarati”

Podsjećamo, Dodik je optužio Komšića da je sakrio zahtjev predsjednika Evropskog suda gdje se mora konsultirati Predsjedništvo da bi se izvršilo imenovanje nove sutkinje.

Iz Komšićevog kabineta odgovorili su da smatraju da njegove izjave graniče s uračunljivošću.

Smatramo da izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika graniče s uračunljivošću. Uvjerio je sebe u neistine, a tako je i s imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH od strane Evropskog suda za ljudska prava. Ne zna se šta je gore, ili da pismo koje su dobili istovremeno kao i dva druga kabineta nisu na vrijeme pročitali, što nije čudo jer je poznato da im presude Evropskog suda ljudska prava ne znače ništa, ili naprosto glume da ga nisu pročitali. Moguće je i to da su ga pročitali, pa su naknadno sebe uvjerili da nisu – navedeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o pozivu iz Brisela, taj poziv stigao je na ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ne na članove Predsjedništva, u tom konkretnom slučaju. Predsjedavajući Komšić nije odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara i druži se s gospodinom Dodikom, navodi se u saopštenju, piše “Avaz“.


{$excerpt:n}