Danima planirala krvavi pir: Policajka tetki dala 12.000 eura da sahrani porodicu

U satima između ubistva svoje četvoročlane porodice i samoubistva, policajka Valdete Blaca iz Gnjilana navodno je spriječila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tijela roditelja i braće koje je ubila.

Kako bi ih odgovorila od ulaska u kuću, rekla je da su zauzeti, a da ona žuri.

Ovo su nove informacije koje su mediji objavili o masakru koji se prije dva dana dogodio u porodičnoj kući porodice Blaca u gnjilanskom naselju Bujanina, kada je policajka Valdeta Blaca iz službenog pištolja usmrtila dvojicu braće i roditelje, piše “Blic“.

Navodno, sukob u porodici izazvan je pritiskom koji je porodica vršila na Valdete, tjerajući je da se uda.

Pored toga, mediji su izvjestili da su stručnjaci prethodno utvrdili da policajka ima psihičkih problema i da joj treba oduzeti oružje.

Dva dana nakon ubistva i samoubistva, pojavili su se navodi da je Valdete sa po dva hica iz pištolja ubila braću Blerima (33) i Fisnika (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditelje majku Hanife (66) i oca Zećira (70). Nekoliko sati bila je sama sa njihovim tijelima u kući, a onda je na vrata zakucala njena tetka.

Valdete ju je, plašeći se da će vidjeti tijela svojih bližnjih, otjerala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kada je Valdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju koja je zatekla užasan prizor.

Portal “Reporteri” naveo je da je policajka duže vrijeme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 eura, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namijenjen za sahranjivanje cijele porodice.

Čistka u policijskoj stanici

Nakon što je obnarodovano da je policajka trebalo da bude premještena na drugo radno mjesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske stanice Gnjilane su suspendovane.

Razrješen je, prema pisanju “Gazete Ekspres”, komandir kosovske policije iz gnjilanske regije Alban Ramuši, njegov zamjenik Naser Rahmani, šef opreacija Negovan Mihajlović i Ćavit Azizi iz civilnog štaba.

U medijima se pojavila i informacija da je policajki bilo oduzeto oružje ali da ga je ona krišom uzela u utorak i otišla kući kako bi počinila zločin.

Podsjećanja radi, komšije su u utorak ispričale i drugi mogući scenario ubistva, prema kom je policajka došla s posla i zatekla brata Blerima kako puca na članove porodice. Kako bi ga spriječila, ona ga je ubila, a zatim je presudila i sebi.

Međutim, pojedini zvaničnici demantovali su ove navode tvrdeći da je na licu mjesta pronađeno samo jedno oružje, njen službeni pištolj, da su svi članovi porodice ubijeni sa po najmanje dva hica i da je pištolj pronađen u njenoj ruci.


{$excerpt:n}