Penzionera vezali, pa ga tukli do smrti: Komšije misle da iza zločina stoji žena

Prema saznanjima “Blica“, gerontodomaćica je juče ujutro došla u dom Zdravkovića da bi mu, po običaju, pomogla u snabdjevanju. Ušla je u kuću i na krevetu ugledala Zdravkovićevo beživotno tijelo.

Žena je pomislila da je starac preminuo, ali je ostala u čudu kada je prišla tijelu i vidjela da su Zdravkoviću sleđa vezane ruke. Uplašena gerontodomaćica odmah je obavjestila policiju, a zatim i službu koja je nju angažovala.

U Zdravkovićevu kuću odmah su došli inspektori zaječarske policije, a uviđaj je trajao nekoliko sati. Operativci su tražili neki materijalni dokaz koji bi pomogao u rasvjetljavanju zločina i u identifikaciji ubice ili ubica. Tijelo nesrećnog starca je poslato na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok, ali i vrijeme smrti.

U ovom momentu istražitelji sumnjaju da je starac ubijen u noći između utorka i srijede.

Motiv ubistva je najvjerovatnije koristoljublje jer je žrtva bila devizni penzioner. Pretpostavljamo da je ubica, a možda je bilo i nekoliko njih, čuo da Zdravković ima deviznu penziju, da je svojevremeno radio u auto-gigantu, te je pomislio da starac ima dosta novca i da ga drži u kući. Da li je imao para u kući, zasad ne znamo, kao ni da li mu je namjera bila da starca ubije ili da ga “samo” muči dok ubici ne otkrije gde su pare. Ukoliko je novca i dragocjenosti i bilo u kući, nije poznato koliki plijen je odnio zločinac, ili dvojica ili grupa njih – saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

Inspektori provjeravaju sa kojim osobama je sve starac u posljednje vrijeme bio u kontaktu jer nije nemoguće da je upravo neko ko ga je poznavao dobro odao informacije ubici, tačnije da je slučajno ili namjerno bio tiper.

Informacija o imovinskom stanju morala je da potekne od nekog ko je poznavao Zdravkovića, jer nije ubica tek tako upao u njegov dom – konstatuje naš sagovornik.

Komšije u šoku

Zdravkovićeve komšije juče su bile u šoku.

Ovo je mirna ulica, ne znamo šta se desilo Zdravkoviću – kažu komšije.

Zdravković nije bio konfliktna ličnost, sa komšijama se slagao. Ljubazno ih je pozdravljao na ulici, ali ni sa kim se nešto nije družio.

Radio je u inostranstvu i tamo je stekao penziju. Inače je rodom iz sela kod Zaječara, a ovdje je davno kupio kuću. Srušio je tu staru kuću i sagradio novu. Ima odraslog sina, koji je svojevremeno tu u dvorištu držao perionicu. Međutim, nešto su se posvađali, pa je sin otišao kod žene u kuću u naselju Kraljevica – pričaju stanari ovog dijela Zaječara i dodaju da Slobodanov sin, koliko je njima poznato, godinama nije dolazio da obiđe oca.

Iako se Zdravković nije nešto družio sa njima, komšije kažu da se pokojnik ženio dva puta, kao i da nije odustajao od toga da nađe životnu saputnicu. Prema riječima komšija, moguće je i da neka od potencijalnih udavača stoji iza zločina.

Zdravković je preko medija tražio ženu. Njegov oglas se ‘vrtio’ na lokalnom radiju. Dolazile su žene, nije da nisu, ali nijedna se nije dugo zadržala. Šalili smo se s njim i pitali ga kada će da se oženi, a on je uvijek odgovarao, kroz smijeh, da čeka ‘onu pravu’ – ispričale su komšije.

Ubistvo iz koristoljublja

Zdravković nije prva žrtva ove godine, koji je, kako se, vjeruje ubijen zbog primanja iz inostranstva. Prije nepune dvije sedmice uhapšeni su Nikola P. (26) iz Lalića i Ljubica S. (45) iz Odžaka, osumnjičeni da su 31. januara opljačkali i nasmrt pretukli Božidara Mitrovića (72) iz Deronja, iz čijeg su novčanika uzeli samo 1.500 dinara. Ljubica S., bivša snaha žrtve, vjerovala je da on ima novac jer ga je izdržavao rođeni brat koji je radio u Švicarskoj.


{$excerpt:n}