Najstariji Ilidžanci dobili od Općine po 70 KM

Najstarije stanovnike ove općine 18. februara 2020. godine posjetili su predstavnici Općine i uručili im novčana sredstva i poklon pakete.

Porodica Tuhčić, Uzeir i Fatima izbjeglice iz Zvornika svoj smiraj i staračke dane provode u Hrasnici. Dedo Uzeir i nana Fatima žive sami. Djeca su kako rekoše u bijelom svijetu, ali uvijek i iz daleka brinu o njima. Imaju dvoje djece, dvije snahe, četvero unučadi i četvero praunučadi koji ih posjećuju kad god im se ukaže prilika. Dane provode u toplini svoga doma, shvatajući prolaznost života, a i značaja ljubavi u tim danima. Sa sjetom se sjećaju svog Zvornika. U Hrasnici su dobro prihvaćeni, ali nostalgija ih nekad vuče ka rodnom kraju, prenosi “N1“.

Enver Mrzić ima 102 godine i živi u Otesu, sam. Nije usamljen reče, jer njegove komšije brinu o njemu. Radni vijek je proveo u Fabrici ortopedskih pomagala „Neretva“. Svirao je saksofon i volio pjesmu, igru i planinarenje. Sin i unuk žive na Vratniku i obilaze ga.

“Redovno šetam po Ilidži, a i Baščaršiji. Odem i do planine, a i na druženja penzionera. Moj recept za dug život jeste da ne težimo da promijenimo stvari na koje mi ne utičemo, da živimo bez stresa i da smo okruženi ljudima koje volimo”, rekao nam ovaj vitalni starac koji nas je ispratio uz osmijeh i želje da se vidimo i sljedeće godine, saopćeno je iz Općine Ilidža.


{$excerpt:n}