Odbojkaši Gradine-Herceg Srebrenik upisali novu pobjedu

Sinoć su u prvom kolu play offa za ulazak u Premier ligu BiH odbojkaši Gradine-Herceg Srebrenik pobijedili u Olovu istoimenu ekipu sa rezultatom 3:0, te tako nastavili svoj put prema konačnom cilju-plasman u Premijer ligu BiH.

Ekipa koja je sastavljena od juniora, pojačana sa četiri starija igrača Imamovićem,Slanjankićem,Harčinovićem i Tursunovićem, osvojila je prvo mjesto u grupi sjever sa samo jednim porazom u toku sezone. Kao prvoplasirana ekipa grupe sjever u playoff prenosi tri boda, Bosna Kalesija 2 boda i OK Lukavac 07 1 bod. Iz grupe jug prvoplasirana ekipa je ekipa Ilijaša, drugoplasirana je ekipa Olova a trećeplasirana je ekipa iz Zavidovića, koja je sljedeći gost Gradini u drugom kolu playoffa u subotu 22.02.2020 u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Uspjeh je još veći ako napomenemo da je ekipa sastavljena samo od igrača iz Srebrenika, te da za istu nastupaju tri juniorska reprezentativca BiH Abdulahović, Hercegovac i Fejzić.

Trenutna tabela nakon odigranog prvog kola playoffa: 1.Gradina Herceg Srebrenik………6 bodova 2.OK Bosna Kalesija………………….5 bodova 3.OK Ilijaš………………………………..3 boda 4.OK Zavidovići…………………………3 boda 5.OK Olovo………………………………2 boda 6.OK Lukavac 07……………………….2boda

Prvoplasirana ekipa nakon odigranih 10 kola biti će novi učesnik Premijer lige BiH.
Objava Odbojkaši Gradine-Herceg Srebrenik upisali novu pobjedu pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}