Svečano otvorena manifestacija “Dani Povelje”

Sinoć je u Srebreniku svečano otvorena kulturna manifestacija “Dani povelje” Srebrenik 2020 kojom se ovog puta obilježava 687. godišnjica Povelje bosanskog bana Stjepana II Kotromanića, i prvog pomena Srebrenika u pisanim historijskim dokumentima, sačinjene pod zidinama Staroga grada 15. februara 1333.

Ovogodišnju manifestaciju zvanično je otvorio gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović, naglasivši da i ova Povelja i sama manifestacija kojom se obilježava, predstavlja najbolji dokaz hiljadugodišnje opstojnosti BIH. Manifestaciju su podržali i predstavnici Vlade TK u čije ime se obratio Edin Buševac, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

U okviru svečanog otvaranja ovogodišnjih “Dana Povelja” upriličena je i pozorišna predstava “Welcome To Bosnia”, autorice Dženane Džanić, a u izvedbi srebreničkih glumaca Fatime Zahirović, Jasmine Dedić, Damira Mašića, Siniše Kahvića i Dražena Pavlovića.

Petodnevni program ovogodišnje manifestacije “Dani Povelje” nastavljen je danas tracionalnim planinarskim pohodom u organizaciji PD Majevica Srebrenik, a večeras od 19 sati biće upriličen i program Gradskog folklornog ansambla Srebrenik.

Objava Svečano otvorena manifestacija “Dani Povelje” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}