Bursaćeva poruka Dodiku: “Idi i riješi nas bijede! Jer ako ti ne odeš, ovaj narod će nestati”

“BiH je loše mjesto i mjesto neslobode za Srbe i RS. Ako nema dogovora da stranci odu iz Ustavnog suda i da on bude stavljen u funkciju kao i svim drugim zemljama onda nema ni BiH. To neka zapamte”, rekao je jučer član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, najavljujući još jednom, po ko zna koji put, secesiju i osamostaljenje entiteta Republika Srpska.

“RS krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka. Želim da svi u RS znaju – došlo je do zida, i mi sada moramo da odlučimo da li ćemo prihvatiti da nas tim lažnim floskulama iz američke i zapadnih ambasada održe u nekoj priči nekih načela, a u suštini podrivaju naša prava, ili da RS učini ono što mora”, rekao je Dodik.

Ovakve njegove izjave više nikoga ne uznemiravaju, jer su obične floskule i izgubile su potpuno na težini, ali mu je stigla poruka i svojevrstan odgovor od banjalučkog novinara Dragana Bursaća, piše “Fokus“.

On mu je, između ostalog poručio, da ode s političke scene, jer u protivnom, “srpski narod će nestati”.

“Lako je tebi Milorade lupetati gluposti sa nekretninama na Dedinju. Nego, gdje će srpski narod koji pođe za tobom iz BiH na traktorima? U oranice Vojvodine? U zabiti Šumadije? I ko će ga pustiti tamo?

I zato, ne u moje ime! Idi, široka ti Bačka, samo do tamo i možeš doćii! Idi i povedi se sobom svoju mafijašku gerilu, ali narod nemoj tjerati iz Bosne i Hercegovine!

Idi i riješi nas bijede! Jer ako ti ne odeš, ovaj narod će nestati.

A ako misliš da ćeš sa sobom ponijeti dio BiH, može koliko se zakači na opanak, cipelu i traktorsku gumu. I to je previše!”, napisao je Bursać.