Australijanac zabavlja Tuzlake svirajući na dršci od usisivača

Iako zvuči malo nevjerovatno, Ganter odlično svira na cijevi od usisivača. Rekao je da već šest godina putuje svijetom i na ovaj način zarađuje za putovanja i život, piše “Avaz“.

Nakon Tuzle, posjetit ću Sarajevo, Doboj, Visoko, Mostar – govori Ganter dok pokazuje svoje umjetničke vještine.

Privlači pažnju

Rođen je u Brizbejnu, ima 31 godinu i inžinjer je građevine. Profesionalni posao napustio je kako bi putovao svijetom i odmorio se od stresa kojem je bio izložen na radnom mjestu.

Sa sobom nosi originalni didžeridu, instrument koji koriste Aboridžini, ali i dršku usisivača jer njom privlači pažnju i, kako kaže, može više zaraditi.

Svirajući na dršci usisivača, privlačim pažnju prolaznika, a oni kada me vide, ubace novac u moj šešir – priča on.

Njegova majka je bila skeptična kada se odlučio na put oko svijeta. Brat i sestra, ističe, slični su kao i on, te su se i oni odlučili na putovanja po svijetu.

Didžeridu je tradicionalni australski instrument koji su koristila aboridžinska plemena. Naučio sam ga svirati kada sam stigao u Evropu – kaže Ganter za Avaz.

Prija ovaj način života

Potom smo se uvjerili u njegove vještine. Svirao je na dršci od usisivača, a onda i na didžeriduu. Prolaznici su ga nagradili novcem i velikim aplauzom.

Meni je novac potreban da se hranim i nastavim putovanje. Ovaj način života mi prija i nadam se da ću još dugo putovati – poručio je Majkl Ganter, koji na ulicama svijeta živi svoj san.


{$excerpt:n}