Nestali srpski kuhar uhapšen na slovenskoj granici, nosio drogu u bocama?

Markus je 7. februara prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju. Slovenski policajci su u pretresu vozila, kako saznaje “Jutarnji“, pronašli amfetamin, i to tri litre amfetamina u bocama za ulje. Odmah su mu stavljene lisice na ruke te je odveden u policijsku stanicu na obradu, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, određen mu je pritvor.

U međuvremenu, za njim su šest dana tragali članovi porodice, poznanici i prijatelji, dok je on bio u mariborskom zatvoru.

Potragu za Dejanom javno je pokrenula njegova sestra, a lično je u policijskoj stanici na zagrebačkoj Trešnjevci, u ime porodice koja živi u Beogradu, prijavu o nestanku podnio Dejanov prijatelj.

Njegova sestra sebi ne može doći od šoka jer je vijest o bratovu hapšenju saznala iz medija.

“Uhapšen s drogom? Ne mogu vjerovati da bi moj brat bio tolika budaletina. Pa on niti ne puši. Ako je pritvoren, zar nema pravo na poziv? Ako je zaista pritvoren, ne mogu vjerovati da bi bio toliko bezosjećajan da porodiceu ne obavijesti. Ne znam što više misliti, jer od petka, otkad je nestao, život nam se pretvorio u rasulo”, kazala je Markusova sestra, kako piše “Jutarnji“.

Markus je došao u Hrvatsku prije osam godina, a bavio se i prodajom vina te je otvorio vinariju u Zagrebu, te zatim i butik knedli. Njegove kompanije na kraju su završile u stečaju.


{$excerpt:n}