Srbija raskida ugovore o odlasku medicinara u Njemačku

BEOGRAD – Njemačka je obaviještena da je Srbija obustavila odlazak medicinskih radnika u tu državu, a naredni korak će biti raskidanje ugovora o odlasku medicinara, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.


“Mi ne možemo da zaustavimo migracije. Neprimereno je da, kada svi pričamo o zaustavljanju migracija, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo kontra onome što radimo”, rekao je Đorđević za Radio-televiziju Srbije.

Đorđević je istakao da Srbija napreduje i da je cilj da prosječna plata bude 900 evra.

“Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život”, dodao je Đorđević.

On je dodao Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali ako već odluče, neka to rade legalnim putem kako bi država mogla da štiti njihova prava.

“Ukoliko se odluče na to, mi njih ne zaustavljamo, ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da garantuje za njihova prava”, napomenuo je Đorđević i dodao da Srbija ima šta da ponudi.

Kada je riječ o radu nedjeljom, Đorđević je rekao da je “u okolnostima kada se država razvija glupo pričati” o zabrani rada nedeljom. Srna

Чланак Srbija raskida ugovore o odlasku medicinara u Njemačku се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}