Oglasio se Srbijanac s kruzera: “Zatvoreni smo po kabinama…”

“Trenutno smo i mi slabo obaviješteni o opštoj situaciji, u Jokoham smo došli dan ranije od predviđenog, upravo zbog putnika koji se iskrcao 25. januara. Za sada su svi putnici u svojim kabinama zatvoreni, ne smiju da izlaze uopšte. Barovi, restorani su zatvoreni. Radi se dostava hrane i pića po sobama – sve što im treba, putnici pozovu, i to im bude dostavljeno u kabinu. Čak su i nama zaposlenima zatvorili sve prostore za okupljanja, kao što su crew bar i pušionica”, priča ovaj mladić.

Kada su van dužnosti, dodaje, rečeno im je da se što manje kreću po brodu.

“Otvoren nam je restoran, a neki iz posade imaju dodatna zaduženja. Recimo, kazino, foto i šop department noću dežuraju po hodnicima i paze da niko ne izađe napolje iz kabina”, priča N. M..

Ukoliko se otkrije novi slučaj oboljelog od koronavirusa među svima nama, ističe, prema pričama koje kruže po brodu – spekuliše se da će im karantin produžiti za dodatne dvije sedmice.

“Kad je riječ o pregledu, bukvalno smo samo prošli ispred termovizijske kamere koja nam je izmjerila temperaturu. Potom smo popunjavali upitnik o tome kako se osjećamo i da li imamo bilo kakve simptome poput kašlja, malaksalosti… Mislim da su manje-više svi rekli da su dobro, a oni koji su tvrdili suprotno, su detaljnije pregledani. Mi Srbi se ovdje svi znamo i družimo, za sada smo svi dobro. Neki od njih su trebali da idu kući, ali sada moraju da sačekaju da prođe sve ovo. Nažalost, nemamo ni mi više informacija šta i kako nakon svega, ali se nadam da ćemo ih dobiti uskoro”, kaže sagovornik “Blica“.

Kruzer je, inače, ponovo isplovio iz luke u Japanu, kako bi plovidbom napravio tehničku vodu i regulisao balast.

“Ujutru bi trebalo da stanemo na obalu kako bi se na kruzeru obnovile zalihe hrane i ostalih potrepština”, dodaje N.M.


{$excerpt:n}