DA TI SRCE PUKNE Starica uhvaćena u krađi: U torbi je imala voće, jogurti hljeb?!

Portal Bjelovar.live doznaje iz neslužbenih i pouzdanih izvora da je starica u torbu spremila dvije jabuke, banane (točan broj nije poznat), jogurt i – kruh.

‘Dakle, artikle čija vrijednost jedva premašuje 20 kuna. Nažalost, žena je radi svog čina postala dijelom statistike u kojoj se nalaze i oni pravi lopovi svih vrsta. Iz ovog slučaja je razvidno da ženi nije bio cilj s polica uzeti neki artikl veće vrijednost, već tek osnovnu stvar kako bi barem na kratko popunila prazan želudac. Ako je točno da nije imala novca za hranu, nije li onda društvo u kojem su starije osobe prisiljene krasti zbog gladi u najmanju ruku tužno, bezosjećajno i jadno?’, piše portal Bjelovar.live.

Isti portal podsjeća da je sličan slučaj nedavno zabilježen i u Sisku, gdje je umirovljenik također uhvaćen u krađi hrane. Materijalna šteta koju je tada počinio 65-godišnjak procjenjena je na nekoliko stotina kuna, a odgovornoj osobi trgovačkog centra, radi eventualnog pokretanja postupka, uručeni su podatci o počinitelju, izvijestila je proljetos Policijska uprava sisačko-moslavačka.


{$excerpt:n}