Hit u Gračanici: U diskoteci zabava samo za one starije od 40 godina

U prevodu, to znači da se u Gračanici dva puta godišnje održavaju disko večeri, na koje dolazi isključivo raja starija od 40 godina, koja je onih sedamdesetih i osamdesetih slušala svoju muziku i živjela svoj život.

Sve je krenulo spontano, kada je prije šest godina Radio Gračanica 1. marta obilježavao svoj dan, pa su u foajeu BKC izložene stare ploče, singilice i stara oprema studija i režije.

Direktor BKC Nedžad Peljto je došao na ideju da se godišnje, jednom do dva puta, organizira disko za stariju raju, da se okupe ljudi i opušteno, uz svoju muziku, druže i podsjete na nekadašnja vremena.

Tako je bilo i sinoć u prepunom foajeu BKC. Prvi DJ i bivši tonski snimatelj radija Gračanica Fikret Ćurić (otac Amela Ćurića) večeras je birao muziku, a disko je počeo grupom ‘Pro Arte’ i pjesmom ‘Tužna su zelena polja’, pa su se redali ‘The Rolling Stones’, ‘The Beatles’, ali i ‘Bijelo dugme’, ‘Indeksi’, ‘Santana’, ‘Zov’.

Kako je kazao Vedad Osmanbegović, aktuelni šef tehnike na radiju Gračanica i dobar poznavalac muzike, na ovim večerima se ne ulazi u devedesete i dalje.

Edin Ahmetagić je za ovu priliku instalirao vrhunsku muziku, pa je sve funkcioniralo ‘kao sat’, a raja je igrala i zabavljala se. Kao nekad.

– Ovo nas vraća u naše vrijeme, našu muziku, na nešto što je za nas bilo dobro. A, bogami, bilo se i mlađe – kaže Miralem Džaferović, glumac amater i veliki šoumen, piše “Avaz“.