U centru Mostara muškarac brutalno pretukao ženu

Tokom petka je Policijskoj upravi Mostar prijavljeno krivično djelo ‘Nanošenje teških tjelesnih povreda’, a koje se, prema informacijama iz MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantona, dogodilo u Mostaru.

Prijavljeno je da je muška osoba L.Đ. (1972.) upotrijebila fizičku snagu, te da udara žensku osobu u Ulici kneza Domagoja u Mostaru.

Na mjesto događaja izašla je patrola policije, te je navedeni muškarac lišen slobode, dok je ženska osoba primjećena kako leži na zemlji u besvjesnom stanju i vidno krvari.

L.Đ. je u trenutku lišenja slobode bio u vidno alkoholiziranom stanju, navedeno je iz MUP-a HNK-a. Pozvana je hitna pomoć, čiji su službenici žensku osobu odvezli u Centar urgentne medicine (CUM) Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje joj je ukazana pomoć, te je dežurni liječnik kod iste konstatirao teške tjelesne povrede.

Utvrđeno je da se radi o S.H. (1970.) koja je nakon ukazane liječničke pomoći samovoljno napustila medicinsku ustanovu, saopćeno je iz MUP-a HNK, prenosi “Hayat“.


{$excerpt:n}