Muškarac preminuo nakon kratkog spoja

Policijska stanica Centar juče je u 13:15 sati obavještena da je u kući koja se nalazi u ulici Meše Selimovića povrijeđena jedna osoba nakon kratkog spoja koji je nastao prilikom ugradnje novog električnog brojila.

Nakon dolaska policijske patrole na mjesto događaja u kući je pronađeno beživotno tijelo Fikreta Salihovića koji je u istoj sobi boravio sa suprugom, ali je ona je prošla bez povreda.

Naime, radove na izmještanju električnog brojila iz unutrašnjeg na vanjski dio kuće Fikreta Salihovića, po ugovoru s Elektroprivredom BiH, izvodila su dvojica radnika jedne sarajevske firme, a nakon što je došlo do kratkog spoja oni su uspjeli izaći iz unutrašnjosti objekta.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, a o svemu je obavješten i tužilac.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, određeni svjedoci su već ispitani, a tužilac je naredio obdukciju tijela beživotnog muškarca, koja će biti sutra obavljena.

Nastavak istrage pokazaće da li je kod Salihovića smrt nastupila prirodnim putem, ili je riječ o nesretnom slučaju, odnosno strujnom udaru, piše “Klix“.


{$excerpt:n}