Tikete sastavljao na veresiju

Modrička policija uhapsila je državljanina Srbije Ivana Stančetića (44) iz Bogatića na osnovu raspisane potrage od strane Policijske uprave Prijedor zbog sumnje da je prevario radnicu kladionice u Novom Gradu, kojoj nije platio tikete vrijedne 2.100 KM.

On je osumnjičen za krivično djelo prevara i predat je na dalje postupanje policijskim službenicima Policijske stanice Novi Grad.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni tokom vikenda u sportskoj kladionici u Novom Gradu nakon više uplata tiketa i isplate dobitaka doveo u zabludu radnicu kladionice da sačini više tiketa u novčanom iznosu od 2.100 KM, koje će naknadno uplatiti, a što je ista i učinila“, navodi se iz PU Prijedor.

Kako se navodi, nakon toga osumnjičeni je iskoristio nepažnju radnice te napustio objekat sportske kladionice, ne uplativši navedeni novčani iznos.

Nezvanično se saznaje da mu je radnica “otkucala” sedam tiketa koje je uzeo uz obećanje da će 2.100 maraka koliko koštaju tiketi platiti po završetku utakmice, ali je on u međuvremenu otišao, a radnica je ostala prevarena.

Osim ove prevare, tokom kriminalističke obrade policija je utvrdila i druge njegove prevare na gotovo identičan način, što je učinio u Banjaluci i Bijeljini tokom decembra 2019. i januara 2020. godine.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će protiv lica I.S. nadležnim tužilaštvima biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela“, naveli su iz policije.

S obzirom na pojavu ovih i sličnih krivičnih djela, gdje građani postaju žrtve prevaranata, iz policije su apelovali na građane da budu pažljivi i da preduzmu adekvatne mjere s ciljem zaštite od prevara, kao i da o sumnjivim licima odmah obavijeste policiju na besplatni broj 122, pišu “Nezavisne“.


{$excerpt:n}