Radne kolege doktora osumnjičenog za blud ostale bez teksta

U najvećoj bolnici u Srpskoj, u kojoj je Golić godinama radio, niko javno ne iznosi svoje mišljenje o optužbama da je ovaj anesteziolog bludničio nad pacijentom u komi, niti se upušta u dublje komentarisanje ovog slučaja.

Srpskainfo” je stupila u kontakt sa nekoliko ljekara i drugih medicinskih i nemedicinskih radnika u UKC, koji zvanično nisu htjeli bilo šta da kažu u vezi sa najnovijim dešavanjima i skandalom u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a kojim je javnost kako u Republici Srpskoj i BiH, tako i u regionu, zgrožena.

Svi smo u šoku, jer je doktor Golić slovio i za dobrog ljekara i za dobrog čovjeka. Naravno, ako neko od zaposlenih zna više detalja o ovom nemilom slučaju, sigurno ima i drugačije viđenje i Golića kao ljekara i čovjeka i cijele ove situacije. U svakom slučaju, istraga će pokazati šta se, u stvari, ovdje desilo – rekao je za “Srpskainfo” jedan ljekar, koji je zamolio da mu ne otkrivamo identitet.

Svakako, iznenađene su i porodice ljudi koji su bili Golićevi pacijenti.

Pamtim ga kao čovjeka koji je imao bezgranično strpljenje sa ljudima koji su dolazili da se raspitaju za stanje svojih najmilijih, koji su bili na intenzivnoj. Nikada nije bio osion i grub, štaviše. Ovo je zaista veliki šok sa sve i neprijatno iznenađenje da je on bio kadar da uradi nešto slično – kaže Stojanka S. iz Banjaluke.

Inače, Golić godinama radi u UKC RS, od 22. septemra 2016. godine vanredni je profesor na Medicinskom fakultetu Banjaluka, Katedra za patološku fiziologiju.

Objavio je desetine naučnih radova u domaćim i stranim časopisima i bio je koautor više medicinskih udžbenika.

Aktivno je učestvovao i prezentovao radove na medicinskim kongresima, simpozijumima, forumima.


{$excerpt:n}