Haris Zahirović, porijeklom iz Srebrenika, ima ponude Chelsea , Intera, Borussie Dortmund…

Haris Zahirović, igrač mlađih kategorija u bečkom Rapidu, a koji vuče korijene iz Srebrenika odakle mu je otac, velika je nada ovog austrijskog kluba i reprezentacije BIH.

Zahirović se, osim u austrijskoj ligi, dokazao i u najboljem svjetlu predstavio na internacionalnim turnirima gdje je u pravilu bio najbolji igrač Rapida.

Dario Slomić, inače partner Federica Pastorella, koji je menadzer Lukakua, Contea i mnogih drugih, uz suglasnost Harisovih roditelja brine o karijeri perspektivnog ofanzivca Zahirovića.

– Imamo, između ostalih, ponude Chelsea , Inter i Borussie Dortmund, koji su zainteresovani za Harisa Zahirovića. Radim na tome, zajedno s Harisovim roditeljima da odaberemo pravi klub gdje će njegovi kvaliteti još više doći do izražaja-, kaže Dario Slomić, Harisov menadžer i savjetnik.

Mladi Zahirović prošle sedmice pozvan je i u kamp za U-16 reprezentativce BIH, čiji je je novi selektor Nermin Šabić, a ukoliko se izbori za mjesto u reprezentaciji, igrat će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. (inmedia.ba)
Objava Haris Zahirović, porijeklom iz Srebrenika, ima ponude Chelsea , Intera, Borussie Dortmund… pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.