Saobraćaj na relaciji Žepče – Zenica potpuno obustavljen

Kako javlja portal “Zepce“, u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 kod Begovog Hana došlo je do požara na jednom vozilu. Na mjesato događaja su upućeni vatrogasci PVJ Žepče i pripadnici PU Žepče. Saobraćaj na relaciji Žepče – Zenica je trenutno potpuno obustavljen.


Gusta magla smanjuje vidljivost u pojedinim dijelovima Sarajeva, zatim na širem području: Bijeljine, Srebrenika i Travnika, kao i na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Drinu. Zbog pada temperature u noćnim satima upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo opreznu vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Jajce-Crna Rijeka i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta..

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.


{$excerpt:n}