I medicinska sestra među 30 prostitutki: Pronađeni spiskovi klijenata, među njima poznati političari i biznismeni

Kako izvor “Kurira” iz istrage dodaje, za dvije kriminalne grupe koje su razbijene u utorak radile su studentice, ali i udate žene.

– Među njima su djevojke i žene različitih godina i profila, ima nezaposlenih, ali i zaposlenih, mlađih i starijih, a na spisku prostitutki je i jedna medicinska sestra – kaže izvor Kurira.

Online oglasi

Dvije se*s-bande, kako kaže, predvodili su Darko T. (45), Saša G. (47) i Miroslav T. (45). Usluge djevojaka koje su bile u njihovom katalogu nudili su preporukama, ali i u online oglasima i putem specijaliziranih sajtova.

– Pronađeno je više od 200 objava u kojima se nude usluge djevojaka koje su radile za njih.

Prilikom hapšenja policija je kod osumnjičenih pronašla novac, 176 mobilnih telefona, ali i sveske u kojima su vodili evidencije o naplati, troškovima i mušterijama. Među uhapšenima su i sekretarice, vozači i osiguranje.

Prostitutke koje su radile za dvije kriminalne grupe razbijene u policijskoj akciji prije dva dana svoje usluge oglašavale su u online oglasima i na specijaliziranim sajtovima, a navodno je pronađeno čak 200 objava u kojima su one nudile seks.

– Među djevojkama koje su uhapšene nema onih koje su se bavile prostitucijom. Uhapšene su radile kao sekretarice, ugovarale vrijeme i mjesto sastanka, cijenu i organizirale prijevoz prostitutkama do stanova u kojima su se nalazile s klijentima. Prostitutke neće biti krivično gonjene, već bi kao svjedoci mogle biti saslušane u istrazi protiv makroa. U svesci u kojoj su se bilježili podaci o klijentima ima i imena političara. I oni bi, kao i djevojke, mogli biti pozvani da svjedoče – dodaje sagovornik Kurira.

Pravila ponašanja

Istražitelji su otkrili i oglase putem kojih su se djevojke reklamirale.

– Uz fotografiju i „umjetničko ime“ djevojke stoji i detaljan opis – fizičke karakteristike poput boje kose, očiju, visina, težina, godine, imaju li tetovaže, depiliraju li se, imaju li pirsinge, ali i i šta je sa svakom od njih dozvoljeno raditi tokom seksa i koja je tarifa. Navodno je cijena po satu ovim djevojkama bila od 150 do 200 eura.


{$excerpt:n}