Epilog zločina koji je potresao bh. javnost: Tinejdžerki koja je ubila bebu suđenje iza zatvorenih vrata

U Općinskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje tinejdžerki koja je uhapšena u oktobru prošle godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje zbog stravičnog slučaja čedomorstva.

Ovu informaciju potvrdila je za “Avaz” Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Majka saučesnik

No, kako je pojasnila, suđenje u ovom predmetu, s obzirom na to da je riječ o maloljetnici, zatvoreno je za javnost. Ona nam je potvrdila da je ovoj tinejdžerki ukinut privemeni smještaj u odgojnoj ustanovi u kojem se nalazila nakon hapšenja.

Podsjećamo, osim tinejdžerka, uhapšena je i njena majka, koja je u pritvoru provela mjeseci i tereti se za saučesništvo. Ova dva predmeta su razdvojena.

Prema rezultatima istrage, majka tinejdžerke pokušala je prikriti ovaj zločin i, umjesto da sve prijavi policiji, kćerki je pomogla da bebu, koja je nakon porođaja u stanu ubijena, krvavu zamota u kesu i stavi u sanduk.

Veliko krvarenje

Tijelo novorođenčeta danima je bilo u sanduku prije nego što je otkriveno, a policija stigla u stan i zatekla stravičnu scenu.

Slučaj je otkriven jer je maloljetnica primljena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obimnog krvarenja i jakih bolova te je govorila da je zadobila povredu.

Ljekari su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja i alarmirali policiju, koja je odmah izašla na lice mjesta. Iako je djevojka tvrdila drugačije, kako je dobila povredu, niko nije povjerovao u njenu priču.

Krila trudnoću

Tinejdžerka se tereti za ubistvo, a njena majka za pomaganje u zločinu. Pogotovo što je odmah znala za ovaj slučaj i danima šutjela.

Navodno ni komšije nisu ništa primijetile, niti su znale da je djevojka trudna.


{$excerpt:n}