Blagajnik Medžlisa IZ pronevjerio 288.000 KM?

Izvještaj je u srijedu podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, a on je osumnjičen za pronevjeru i falsifikovanje isprave, saznaju “Nezavisne“.

Kako je saopšteno iz PU Prijedor, navodeći inicijale, njega sumnjiče da je od juna 2018. do septembra 2019. godine, u svojstvu odgovornog i materijalno zaduženog lica vjerske zajednice iz Prijedora, protivpravno prisvojio oko 288.000 KM.

Takođe sumnjiče ga da je preinačio bankovne izvode.

Kako saznajemo, u Medžlisu su nedavno otkrili da nedostaje novac na njihovim računima, te posumnjali na malverzacije i u slučaj je uključena policija.

Navodno, nisu bila plaćena određena potraživanja od oko 50.000 maraka za koja je bio zadužen Čirkić, koji se pravdao da je problem sa uplatama, a daljim provjerama utvrđeno je da taj novac nije ni uplaćen, te se posumnjalo da u kasi nedostaje još veća cifra.

Kako saznajemo, novac je dolazio od donacija i priloga vjernika i sekretar je bio dužan da ga spremi na račun Islamske zajednice Prijedor pa je bilo teško utvrditi koliko tačno novca nedostaje, ali nakon policijske istrage utvrđeno je da ga terete za pronevjeru oko 288.000 KM.

Zbog slučaja pronevjere novca kontaktirali smo juče Medžlis Islamske zajednice Prijedor, gdje su nam rekli da je glavni imam Husein Velić odsutan, te da niko ne može komentarisati ovaj slučaj do njegovog povratka za nekoliko dana.

Nezvanično saznajemo da Čirkić više nije uposlenik Medžlisa.


{$excerpt:n}