Elizabeta iz Malče je izmislila silovanje: Nije znala kako da svom mužu opravda modrice od ljubavnika

Prema pisanju beogradskog “Telegrafa“, ona je jučer Policijskoj upravi u Nišu prijavila da su je 13. januara otela dvojica nepoznatih muškaraca i odvela je u selo Pasjača, gdje su je tukli i silovali.

Ustanovljeno je, međutim, da je Elizabeta cijelu priču izmislila kako bi se pred mužem opravdala zato što ju je istukao muškarac s kojim je duže vrijeme u ljubavnoj vezi.

Da bi njena priča bila još uvjerljivija, navodna žrtva silovanja jučer je u nišku policiju došla sa svojim mužem.

Ona je tvrdila da je 13. januara nasilu odvedena iz sela Malča. Prema njenim navodima, ispred njene kuće zaustavilo se vozilo Opel, u kojem su bila dvojica maskiranih muškaraca. Kada je ona, navodno, prolazila pored vozila, ljudi s fantomkama na glavama su je zgrabili i odvezli do Pasjače. Tamo su je, navodno, čitavu noć silovali i tukli, tražeći 500 eura, koje duguje njen suprug. Nije, međutim, umjela da objasni kako je pobjegla otmičarima niti na koji se način vratila iz Pasjače u Malču – naveli su sagovornici.

Utvrđeno je da je ona 13. januara sa jednim parom otišla u Svrljig kod njihovog prijatelja, a njenog ljubavnika!

Zbog nedosljednosti u njenoj priči, policajci su odlučili da provjere njene navode pa su ispitani svjedoci, koji su potvrdili da je Elizabeta noć tokom koje je, navodno, silovana, provela s njima.

Utvrđeno je da je ona 13. januara sa jednim parom otišla u Svrljig kod njihovog prijatelja, a njenog ljubavnika. Tamo su slavili do zore, a onda je nešto krenulo naopako. Elizabeta se posvađala s tim muškarcem, strasti su izmakle kontroli pa je od ljubavnika dobila batine. Ne znajući kako da opravda modrice pred mužem, odlučila je da prijavi otmicu i silovanje.


{$excerpt:n}