“Božić Bata će ostati upamćen u sjećanju Crnogoraca kao najstrašniji tlačitelj i zločinac”

Sa očiglednom aluzijom na aktuelne društveno – političke turbulencije, koje su kulminirale izglasavanjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti i vjerskim zajednicama i (ne) očekivano masovnim protestima vjerujućih pravoslavaca u gotovo svim crnogorskim gradovima, osnivači su sa neskrivenom ironijom nakon održane sjednice Skupštine saopštili “da nikada više neće 13-og januara uveče čekati Srpsku novu godinu”, piše “Barski portal“.

“Imamo mi svoju autokefalnu Crnogorsku novu godinu, koju su nam Srbi kralja Aleksandra okupatora ukinuli 1918. godine, zajedno sa našom autokefalnom Crnogorskom pravoslavnom crkvom i našom autokefalnom državom. Imamo i svog autokefalnog Djeda Mraza, i ne priznajemo od strane okupatorske Beogradske patrijaršije nametnutog Božić Batu, koji će ostati u sjećanju Crnogoraca upamćen kao najstrašniji tlačitelj i zločinac, čija misija je bila zatiranje u korijenu svega što je autentično crogorsko, uključujući i Crnogorsku Novu godinu”, kaže se u saopštenju koje je ovaj portal dobio nakon Osnivačke skupštine nove sutomorske NVO.

U saopštenju se kaže da će osnivački akti biti upućeni na registraciju Ministarstvu javne uprave, te da očekuju da će njihova organizacija biti evidentirana po istom modelu kao NVO “CPC”, čiji je izvršni direktor Miraš Dedeić.

Naglašava se takođe da “Srpska Nova godina nije registrovana u Crnoj Gori”.


{$excerpt:n}