Juventus slavio protiv Rome na Olimpicu, utakmicu obilježile dvije teže povrede

Juventus je u utakmici 19. kola italijanske Serije A pobijedio Romu na Olimpicu rezultatom 1:2, a Vučica je imala veliki broj prilika, koje nije uspjela iskoristiti kako bi došla do povoljnijeg rezultata. Torinski klub je nakon ovoga došao do prvog mjesta, piše “SCsport“.

Stara dama je rano došla u prednost. U trećoj minuti Paulo Dybala je centrirao iz slobodnog udarca, a loptu je u mrežu poslao Merih Demiral. Već u devetoj minuti Jordan Veretout je napravio prekršaj u svom šesnaestercu, a Marco Guida je dosudio penal, koji je Cristiano Ronaldo pretvorio u pogodak za 0:2.

Dobru šansu imao je Lorenzo Pellegrini u 18. minuti. Roma je imala nešto više loptu u svom posjetu, ali do druge minute sudijske nadoknade nije bilo ozbiljnijih šansi. Tada je priliku imao Ronaldo, ali Portugalac nije uspio savladati golmana Rome i torinski klub je na odmor otišao sa dva gola prednosti.

Roma je krenula ofanzivno u drugom poluvremenu, a u 65. minuti Edin Džeko je pogodio stativu. Tri minute poslije, sudija je nakon gledanja VAR-a pokazao ponovo na bijelu tačku, a ovaj put dosudio je penal za Vučicu. Diego Perotti je uzeo loptu i pogodio za 1:2. Ronaldo je šutirao glavom pored gola u 77. minuti.

Juventus je upropastio veliku šansu u 79. minuti. Imali su situaciju tri na jedan, a u trenutku kada je Ronaldo upislio Higuaina, Argentinac je bio u ofsajdu, tako da je pogodak poništen. Wojciech Szczesny je odbranio udarac Aleksandru Kolarovu u 81. minuti. U sudijskoj nadoknadi Džeko je izblokiran, nakon čega je Pellegrini šutirao veoma loše iz dobre situacije. Nakon toga Amadou Diawara je šutirao malo preko gola. Bilo je još nekih uzbuđenja, ali rezultat se nije mijenjao.

Džeko i Pjanić odigrali su cijelu utakmicu, a ovaj susret obilježile su teže povrede Demirala i Zaniola.

ROMA – JUVENTUS 1:2


{$excerpt:n}