Jedan od ubijenih u Splitu bio je u zatvoru jer je motociklom usmrtio djevojčicu

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Torlak i Paić dobro su poznati policiji kao pripadnici splitske krim scene.

Jurica Torlak imao je 38 godina. Kada je imao 22 godine, 2004., optužen je da je motociklom izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica.

Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao ozlijeđenoj djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no odvjetništvo je odustalo od te optužbe.

Kao olakotne okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što nije bio kažnjavan, što je priznao djelo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru.

Vozio 52 km/h i oborio djevojčicu

Nesreća se dogodila 22. siječnja 2004. godine, kad je Torlak u pješačkoj zoni, pred spinutskom osnovnom školom, motociklom Yamaha Crosser od 650 KS pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na cestu.

Torlak i suvozač Biuk pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, zatim su ustali, uzeli motocikl i napustili mjesto nesreće. Djevojčici je pružena prva pomoć, no umrla je od posljedica teških ozljeda. Torlak je priznao da je kriv za nesreću i posljedice, no ne i zato što djevojčici nije pomogao.

Ivona Lalić zadobila je tešku ozljedu mozga, a od siline udara presječena joj je leđna moždina te je smrt nastupila gotovo trenutačno. Po sudskom vještačenju, s obzirom na takve ozljede, nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.

Godine 2008. porezan u vrat

Za Juricu Torlaka čulo se ponovno nakon što je izašao iz zatvora 2008. godine.

Tada je porezan po vratu u sukobu s Adisom B. Adis B. u to vrijeme bio je otac 16-godišnjakinje koja je bila djevojka 30-godišnjeg Michaela N.

Michael N. i Torlak bili su prijatelji, a B. je Michaela N. napao sjekirom. U istom sukobu po vratu je porezan i Torlak,piše Index


{$excerpt:n}