Velika drama na ulicama Štutgarta: Policija u Njemačkoj upucala državljanina Srbije

Kako prenose njemački mediji, incident se dogodio 28. decembra četrdeset minuta poslije ponoći.

– Policijske patrole primijetile su manji, sivi automobil, koji je išao prebrzo i pravio brojne prekršaje, a zbog sumanute vožnje oborio je i nekoliko saobraćajnih znakova. Na kraju je udario u betonski zaštitni zid, ali kako mu se auto nije ugasio, nastavio je voziti. Patrola je krenula za njim, a jurnjava se završila kada se zakucao u svjetleću reklamu – prenose njemački mediji.

Dodaju da je vozač pokušao pobjeći policiji.

– Imao je suvozača, svoju majku (69). Uspjeli su izaći iz kola i počeli su trčati, ali su ih dvojica policajaca sustigla. Sve vrijeme je odbijao njihova naređenja i prijetio im. Na kraju je izvukao mačetu, dugu 70 centimetara, i nasrnuo na policajce, a oni su ga poprskali biber-sprejom u namjeri da ga obuzdaju. Međutim, pomahnitali vozač ni tada se nije smirio, već je nastavio divljati, pa su policajci počeli pucati – prenijeli su mediji.

Prema njihovim navodima, hici ispaljeni iz službenog pištolja pogodili su muškarca.

– Zadobio je tešku povredu, od koje je poslije nekoliko sati preminuo u bolnici. Žena koja je bila s njim u kolima, odnosno njegova majka, zbrinuta je u bolnici jer je imala brojne povrede po tijelu, ali nije utvrđeno kako ih je zadobila – navode njemački mediji.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je ubijeni muškarac imao psihičke probleme.

– On je bio duševno oboljela osoba, pa se vjeruje da je divljao na autoputu zbog napada panike – rekli su izvori tamošnjih medija.

Dodali su da je pretresom stana ubijenog muškarca pronađeno oružje.

– Oduzeti su dva plinska pištolja, samostrel i još jedna mačeta – saopćili su iz policije, piše “Kurir“.


{$excerpt:n}