Doktor nauka iz Beograda, rođeni Sarajlija, pred djecom pucao na ženu: Spasila se jer je iskočila kroz terasu

Sigurne smrti nesretnu O. A., suprugu Ognjena A.. spasilo je samo to što je Ognjen bio toliko pijan da je nije mogao pogoditi hicima iz pištolja. Drama se odigrala 5. januara, nakon kraće svađe supružnika u stanu u ulici Jevrema Grujića u Beogradu, a onda je Ognjen izvadio jedan od tri pištolja koja ima u svom nelegalnom posjedu i zapucao na O. A, prenosi “Telegraf“.

Bježeći od pomahnitalog muža, nesretna žena iskočila je kroz terasu, a on ju je nastavio juriti pa je tako zapucao i nasred ulice. Srećom, oba puta je promašio. Kada ga je policija uhapsila, kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čahure.

Ono što je dodatno bizarno je da je Ognjen A. zapravo ugledni doktor nauka i inovator koji se pojavljivao i u brojnim televizijskim emisijama kako bi govorio o svom patentu. Ognjen A. je rođen u Sarajevu, studirao je u Njemačkoj i Moskvi, a posljednjih 19 godina navodno se bavio pronalaskom talenata u sportu.

Pojavljivao se čak i u BBC-jevim dokumentarnim filmovima, a u domaćim medijima žalio se kako njegova dostignuća nisu dovoljno promovirana u ovdašnjoj javnosti. Prema svemu sudeći, osim toga bavio se i prikupljanjem oružja, koje mu je nakon napada na suprugu pronađeno u stanu.

Njegova supruga inače je državljanka Švicarske, a pretpostavlja se da su se upoznali dok je živio u toj zemlji i bio na rukovodećoj poziciji u jednoj kompaniji.

Kako se saznaje, u elitni dio Beograda doselio se nedavno. Doktoru nauka i nasilniku određeno je zadržavanje do 30 dana.


{$excerpt:n}