Cimer Ninoslava Jovanovića otkrio pravo lice monstruma

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, koji je osumnjičen za otmicu i zlostavljanje Monike K. (12) iz Suvog Dola kod Niša, u zatvoru je proveo ukupno 21 godinu, i to zbog silovanja, otmica, krađa, prevara. Kazne je služio u zatvorima u Požarevcu i Nišu.

Punih dvanaest godina dijelio je ćeliju u niškom zatvoru s istim cimerom, a za to vrijeme izvršavao je sve što mu se kaže i nije pravio probleme. Bio je, uglavnom, povučen i malo je pričao.

Uvijek pognute glave, poslušan i tih, nije pravio probleme, ali je svima bio mnogo čudan – priča bivši zatvorenik, koji je “ležao” u istom dijelu niškog KPZ-a u kojem je Jovanović izdržavao dvanaestogodišnju kaznu zbog silovanja.

Imao je neki bolestan pogled, zastrašujući. Nije se uključivao u zatvorske aktivnosti, poput ostalih, odlazio je po obroke, pa nazad u ćeliju – priča on.

Sagovornik kaže da Berberin nikad nije mnogo pričao i nije imao prijatelje među zatvorenicima.

Njegov cimer se nije žalio na njega, ali ga je maksimalno izbjegavao. Dugo su dijelili prostoriju. Znali smo ko je i šta je radio, valjda se plašio da mu neko ne naudi u zatvoru – kaže bivši osuđenik, prenosi “Alo!“.


{$excerpt:n}