“Vučić je RS stavio u najviša dokumenta Srbije, strategije odbrane, u naše zakone…”

“Danas priznanje koje sam dobio nije priznanje meni, to je priznanje Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić, Srbiji koja ne oklijeva da svojoj Republici Srpskoj pomogne uvijek, na svakom mjestu, priznanje svim Srbima bez obzira gdje žive i Srbima koji su rođeni u ovoj slobodnoj zemlji mojih predaka, onima koji su rođeni u Srbiji. Ovo je nada da će svi Srbi biti ujedinjeni, složni, da će se sabrati i da ih nikada više drugi politički interesi, strani gospodari, lažne vođe, pogrešne ideologije neće svađati i usmjeravati jedne na druge. Ovo je orden za sve Srbe”, poručio je Vulin.

“Ja, unuk Dragutinov i unuk Jovin, vaspitan na Manjači, gdje su me i kada ih nisam najbolje baš razumio, učili koliko treba i koliko vrijedi voljeti Srbiju, zahvalan sam ovoj zemlji što sam živ. Da nije bilo nje, ne bi bilo ni mene. Ova zemlja, i moja draga Manjača, dali su mi život, a mojim sinovima dali su majku. Jer kada su njihovu majku njeni roditelji kao sasvim malo dijete sklanjali ispred bljeska pred ustaškom kamom i jamom, sklonili su je baš u ovaj grad i ove ljude. Gdje se Srbi i sklanjaju i čuvaju nego u krajiškim brdima i među Krajišnicima. Meni ste dali život, mojim sinovima ste sačuvali život njihove majke”, prenosi “N1“.

Kako je kazao, RS nije nastala voljom stranaca i nikakvim političkom dogovorom.

“RS je nastala potrebom srpskog naroda da se sačuva od jasenaovačkog genocida koji je prijetio da se ponovi. Sinovi koji su gledali svoje očeve i djedove, majke i bake, kako ih odvode i bacaju u jame, kako ih ubijaju i kolju u Jasenovcu i Prebilovca, odlučili su da ne vide svoje sinove i svoje unuke kako ih odvode i bacaju u jame. Zato je nastala RS. Današnji praznik nije samo praznik RS, već svih Srba gdje god žive, a posebno tamo gdje im je teško i gdje pate. Znamo koliko se danas Srbi na Kosovu i Metohiji raduju svojoj Republici Srpskoj i izborenom pravu srpskog naroda da sam odlučuje o sebi. Niko se ne ponosi više Republikom Srpskom nego njena Srbija koja je pod vodstvom Aleksandra Vučića odlučila da RS stavi u svoja najviša dokumenta. Nikada se do sada u strategiji odbrane, u naše zakone, u riječ naše skupštine i našeg predsjednika, nije češće stavljala RS i svi Srbi gdje god da žive”, kazao je Vulin.

Poručio je da “sve što nema RS ima njena Srbija”.

“RS su stvorili Srbi i mogu je izgubiti samo Srbi raspravama i neslogom, služenjem strancima i tuđinu… RS možda nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku. Ima ko o njoj da brine, da je čuva, da uloži u njenu fabriku, pomogne njenu vladu. RS ima svoju Srbiju i Srbija ima svoju RS”, poručio je Vulin u Banjaluci.

Na kraju je kazao da “Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu i Dejtonski sporazum, garantuje za Dejtonski sporazum, ali Srbija iznad svega voli svoju Republiku Srpsku”.


{$excerpt:n}