Ozren Perduv podnio prvu krivičnu prijavu protiv devet policajaca u Republici Srpskoj

Kako je Perduv rekao, prijavu je podnio nakon konsultacija s advokatima, zbog sumnje da su policijski službenici MUP-a RS počinili krivilno djelo Protupravno lišenje slobode.

Na pitanje zašto je podnio krivičnu prijavu tek sada odgovorio je da se obraćao nekoliko puta unutrašnjoj kontroli MUP-a RS kojoj je podnio prijavu i da je svaki put dobio odgovor da je postupak u toku.

Zatražio je pomoć Ombudsmena BiH koji je dva puta prozivao MUP, ali i oni su dobili isti odgovor.

Strpljivo sam čekao godinu dana. Danas sam presavio tabak. Krivična prijava je na 40-ak stranica (zajedno sa dokaznim materijalom). Danas sam je predao tužilaštvu. Znajući kakvi ljudi tu sjede, ne očekujem skoro ništa. Ali, doći će vrijeme kada će se mnoge stvari početi raditi kako treba. Najvažnije da je prijava predata, da je ovjerena i protokolisana, da je ušla u proceduru i da nije došlo do zastare. Ćeraćemo se još. A, kad se išćeramo onako kako treba, onda ćemo slaviti – rekao je Perduv.

Podsjetio je kako je u te dvije noći uhapšeno osam osoba, ističući da su policijski službenici izvodili ljude iz kafića, neke su presretali na Trgu Krajine, a da su njega uhapsili u njegovoj kući u 1:30 sati ujutro.

Vjerujem da će doći do sankcija policijskih službenika, ali i onih koji stoje iza toga i koji su to naredili – kazao je, piše “Klix“.


{$excerpt:n}