Denis Sadiković sumnjiči se da je silovao djevojku: Šta kaže advokat Mehmedbašić

Kako je za “Avaz” Mehmedbašić potvrdio, Sadiković je uhapšen po prijavi djevojke s kojom je živio, da ju je silovao te da joj je nanio lakše povrede.

Moj branjenik negirao je da je silovao djevojku, ali je potvrdio da da su se posvađali i potukli – kazao je Mehmedbašić.

Na pitanje je li tačno da je djevojku tri dana držao zarobljenu u stanu, Mehmedbašić pojašnjava da je Sadiković kazao da je ključ bio u vratima i da je djevojka mogla napustiti stan kad je htjela te da je na koncu to i uradila, nakon čega je otišla u policiju i prijavila ga.

Denis Sadiković, kojeg je supruga Ajla upucala na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane prošle godine, uhapšen je danas i trenutno je na kriminalističkoj obradi u Policijskoj upravi Novi Grad.

On je uhapšen u svom stanu koji se nalazi u Geteovoj ulici.

Sadikovićeva supruga Ajla tereti se za pokušaj ubistva i neko vrijeme je provela u pritvoru. Između supružnika je bilo velikih trzavica, što je kulminiralo na Merhemića trgu na Ciglanama kada je Denis napao Ajlu, nakon čega je ona potegnula pištolj i ranila ga u nogu blizu prepone.

Velikoj svađi na parkingu na Ciglanama prethodila brakorazvodna parnica.


{$excerpt:n}