Kolinda otkrila kako se osjeća nakon poraza i kakvi su joj planovi

Nije željela da govori o nastavku političke karijere iako je dio članova stranke vidi kao šeficu HDZ-a.

“Dobro sam, bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje, u Hrvatskoj i radiću za Hrvatsku”, rekla je za “24sata.hr” Kolinda Grabar-Kitarović, koja posljednje dane na Pantovčaku provodi odrađujući ono što treba da završi.

Ove sedmice primiće delegaciju stranih novinara koji dolaze u Hrvatsku povodom predsjedanja Vijećem EU, a onda će na sedmodnevni odmor. Zatim će još odraditi državnička putovanja zapisana u kalendaru i oprostiti se s ljudima s kojima je radila pet godina.

“Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promovisanjem zaštite nasilja nad ženama i djecom, ali i zaštitom životinja”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, koja je definitivno potvrdila da pas Kika koju je udomila tokom predsjedničkog mandata ide s njom kući.

Međutim, do predaje dužnosti Zoranu Milanoviću, Kolinda Grabar-Kitarović još je predsjednica države. Tako će do kraja ove sedmice da odradi sve svoje predsjedničke dužnosti, pa će tako 9. januara, biti na koncertu prilikom obilježavanja hrvatskog predsjedanjavanja Vijeća Evropske unije, a nakon čega će na Pantovčaku biti i radna večera s najvišim zvaničnicima Evropske komisije.

U subotu poslijepodne predsjednica planira da se povuče na sedam dana. Pretpostavlja se da će odmor provesti na Brionima, ali to nije do kraja potvrđeno. Kolinda Grabar-Kitarović odradiće vanjskopolitička putovanja, a jedno od njih je i putovanje u Izrael. Ali zbir svega je da će do kraja mandata, 18. februara, kad će predati dužnost Zoranu Milanoviću, raditi intenzivno.


{$excerpt:n}