Džeko: “Potrebniji su nam bodovi nego moji golovi”

Džeko je bio na vratima “Nerazzurra” tokom ljeta, ali transfer nije realizovan.

”Ne razmišljam o tome. Oni igraju dobro i na prvom su mjestu zajedno s Juventusom. Bit će to utrka do kraja što je dobro za ligu”, izjavio je bh. reprezentativac za “Sky Sport Italia”.

Džeko je došao u Romu u ljeto 2015. iz Manchester Cityja i sjeća se prvog od 97 golova za klub.

”Postigao sam svoj prvi gol u Seriji A protiv Juventusa. Nisam očekivao da ću pogoditi, Falqueova lopta nije bila najbolja ali sam pogodio metu. To je bio moj prvi gol za Romu. Sada imam 97 golova, ali je trebalo biti više. Nadam se da ću pogoditi u nedjelju uveče, ali su nam potrebniji bodovi nego moji golovi”, dodao je Džeko, prenosi “Fena”.

On je jedan od najstarijih igrača Rome i vjeruje da mlađima može pomoći njegovo iskustvo.

”Ja sam među najstarijima, s Aleksandrom Kolarovom, Antoniom Miranteom i Federicom Faziom. Želimo mlađima dati savjete da budu bolji, na treningu i na utakmici. Oni su kvalitetni”, kazao je.

Roma se sastaje s Juventusom u nedjelju, a bh. reprezentativac navodi da njegova ekipe na zavisi od njega, kao ni Juventus od Cristiana Ronalda, prenosi Football Italia.

”Roma i Juve ne mogu ovisiti o jednom igraču. Svi znamo Cristiana Ronalda: On je veliki igrač. Naš tim ne ovisi od mene, nego i od drugih igrača”, istakao je Džeko.

Kazao je da je sretan i što je Kolarov produžio ugovor, označivši ga kao važnog igrača kojeg jednog dana vidi u ulozi trenera.


{$excerpt:n}