Malčanskog berberina saslušavali dva i po sata: Kako se monstrum branio pred sudom

Okrivljeni Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nakon saslušanja, Višem sudu u Nišu podnijet je prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog činjenice da se okrivljeni tereti za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a uslijed čijeg je izvršenja došlo do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo će istragu protiv okrivljenog sprovoditi u pravcu krivičnog djela otmica iz cl. 134 st. 3 u vezi st. 1 i krivičnog djela silovanje iz čl. 178 st. 4 u vezi st.1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović se nije branio šutnjom na saslušanju u Tužilaštvu, već je dao svoju odbranu i po riječima portparola Višeg javnog tužilaštva, Borisava Radonjića, “djelimično objasnio radnje koje je preduzeo”.

Saslušanje u tužilaštvu trajalo je oko dva i po sata.

Njega je nakon saslušanja u Tužilaštvu i saslušao i sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu koji mu je odredio jednomjesečni privor uvaživši razloge koje je navelo tužilaštvo.

Da podsjetimo, “Malčanski berberin”, Ninoslav Jovanović, uhapšen je juče u 14.20 sati na groblju u Malči. Posljednja žrtva koju je oteo bila je maloljetna djevojčica Monika K. koja je spašena iz ruku silovatelja i pedofila.


{$excerpt:n}