Malčanski berberin pokušao da kidnapuje još jednu djevojčicu?! Svjetla se noću ne gase, roditelji dočekuju i ispraćaju žensku djecu

Prva pomisao bila je da je riječ o manijaku Ninoslavu Jovanoviću, poznatijeg pod imenom “Malčanski berberin” koji je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju Moniku Karimanović iz Niša.

Policija je poslije desetak dana uspijela, uz pomoć građana da u selu Pasjača kod Niša, locira manjika i oslobodi djevojčicu, ali je on igrom slučaja umakao. Potraga za njim je još žešće krenula, te i policija i žandarmerija pretresa širu okolinu Niša ka Pirotu, potom područje Svrljiga i Knjaževca.

Već 14. dana ni traga ni glasa od Jovanovića.

U međuvremenu napetost među građanima raste.

Tačno je da je bila dojava za otmicu djevojčice kod Vržine. Vjerujemo da se tu ne radi o Malčanskom berberinu. Naše provjere ukazuju više da je neko pod dejstvom alkohola, vraćajući se sa novogodišnjeg slavlja, htio neslano da se našali pa je izazvano uznemirenje građana. Potraga će biti nastavljena sve dok manijak ne bude uhvaćen i dragocijena nam je pomoć građana mada ima različitih dojava. Dobijamo na primjer dojave da je Jovanović viđen u okolnim gradovma, pa čak i u Njemačkoj. Provjeravamo svaku informaciju, ali za sada nema rezulatata – kažu iz policije.

Žitelji sela oko Niša, Svrljiga, Knjaževca, gdje se pretpostavlja da manijak može da se sakrije, žive u strahu. Noću ne gase svjetla, dočekuju i isparaćaju žensku djecu, pronose se razne glasine.

Potjera pretražuje svaki napuštenu kuću, kolibu, salaš pa se čeprka čak i oko svežih humki na grobljima. Manijak je poslije bjekstva iz Pasjače, nažalost, umakao i od onda mu se gubi svaki trag, piše “Alo!“.