Zabranite Vučiću ulazak u Crnu Goru: “Ima pakleni plan, da napravi haos, izazove krvave obračune…”

U CP ocjenjuju da dolazak Vučića nije ništa drugo do nastavak njegove politike iz vremena Srpske radikalne stranke (SRS), dok je svojim posjetama područjima u Hrvatskoj i BIH podsticao na krvave obračune.

“Nema sumnje da je cilj njegovog dolaska da dodatno zaoštri situaciju u Crnoj Gori i da se ponovi scenario od 16. 10. 2016.godine, izazove haos u Crnoj Gori i ugrozi državni poredak. Srbija nanovo pokreće svoju propagandnu ofanzivu, poput devedesetih godina prošlog vijeka, sa istim krvavim ciljevima”, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta, prenosi “CdM“.

U tom pokretu predlažu Vučiću da pođe na Kosovo da loži tamo badnjake, umjesto što sa srpskim patrijarhom Irinejem pokreće sukob sa Amfilohijem Radovićem kako bi destabilizovali Crnu Goru.

“Aleksandar Vučić nije dobio poziv da dođe u posjetu Crnoj Gori, što bi trebalo da bude uobičajena praksa kad su u pitanju visoki dužnosnici drugih država. Crna Gora je suverena država, nezavisna i bez zvaničnog poziva predsjednik Srbije nije dobrodošao u Crnu Goru. O otvorenoj agresiji Srbije na Crnu Goru ponovljenim korištenjem pripadnika srpskog naroda, ovaj put u Crnoj Gori, treba pod hitno upoznati međunarodnu zajednicu”, zaključuju u Crnogorskom pokretu.


{$excerpt:n}