Tragična sudbina porodice Bećić: Supruga Azira prije nekoliko mjeseci izgubila je dva brata

Oni su krenuli na doček Nove godine u Sarajevo i poveli svoju jedinu unuku, koja je ovom prilikom zadobila teške povrede i trenutno se nalazi van životne opasnosti. Prema neslužbenim informacijama, djevojčici su slomljene obje noge.

Oni su iz Banovića krenuli s unukinog maskenbala koji je održan u Osnovnoj školi Banovići, koju unuka pohađa. Iz još nepoznatih razloga, Bećići su Passatom 8 podletjeli pod cisternu.

Nesreća se dogodila oko 13:30 sati i izazvala je velike neprilike na putu prema Sarajevu uoči novogodišnjieg slavlja.

Kazafer i Azira ugledni su građani Banovića, čija je pogibija izazvala veliki šok. Prijatelji i komšije svoju tugu ne kriju. Ipred zgrade u kojoj su živjeli sami, danas je sablasno, tužno i bolno, piše “Avaz“.

Od komšija koje smo sreli mogla se čuti samo tuga u glasu. Inače, Kazafer je važio za uglednog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja.

U posljednje vrijeme porodicu Bećić su zadesile brojne nesreće. Supruga Azira prije samo nekoliko mjeseci izgubila je dva brata. Njene radne kolege kažu da je na maskenbalu bila radosna zajedno s unukom, kao da se konačno bila oporavila od nedavnih gubitaka najmilijih.

Kazafer je bio generalni direktor “Elektroremonta” Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.