Heroj koji je u vikendici pronašao otetu Moniku: Vikao sam sinu “Daj pištolj” iako ga nismo imali

On je ispričao da je slučajno sa sinom odlučio da svrati do vikendice koju imaju u Pasjači, a u kojoj niko ne živi.

– Prolazio sam sa sinom i riješio da svratim da obiđem kuću u Pasjači. Kada smo prišli vidio sam da su u suterenu jedna vrata odškrinuta, pa sam prišao da ih zatvorim. Vjerovatno je monstrum na spratu kuće tada čuo lupnjavu. Sin ga je video na prozoru, jer je odmah pokušao da iskoči sa druge strane – kaže Živić.

Kako priča, znao je da mora brzo da se snađe i improvizuje.

– Viknuo sam sinu “Daj pistolj!” iako nemamo oružje, ali morao sam da se snađem. Taj čovjek je odmah istrčao na drugu stranu na prozor, pa preko terase skočio na zemlju. Našao se oči u oči sa mojim sinom! – opisuje dramatičnu situaciju ovaj hrabri muškarac.

Kako kaže, Ninoslav Jovanović poznatiji kao Malčanski berberin odmah se dao u beg preko livade.

– Krenuo sam za njim da bi vidio kojim putem ide i javio policiji – kaže Živić i dodaje:

“Sin je za to vrijeme ušao u kuću, dozivali smo “curo, curo”, jer smo pratili dešavanja na televiziji, ali se djevojčica nije javljala. Onda je sin ušao u jednu od soba i viknuo: “Evo je, živa je!” Obavjestili smo odmah policiju – ispričao je Živić.

On kaže da nije očekivao da Jovanović sa djevojčicom može da bude u njegovoj vikendici, jer je znao da se potraga bazira u selima oko Knjaževca koji je udaljen 40-ak kilometara od Pasjače. On dodaje da je zbog svega još uvijek veoma uznemiren, ali da mu je u trenu laknulo kada je vidio da djevojčica nema povrede po licu.

– Bila je blijeda kao ja sada. Samo sam je pogledao u lice, vidio da nema povrede po licu i onda sam bio radostan. Tri put sam se prekrstio u ime boga – kaže ovaj hrabri čovjek za “Blic“.

Monika K. pronađena je juče nakon gotovo 10 dana intenzivne potrage za njom i višestrukim silovateljem koji ju je oteo 20. decembra na putu do škole.


{$excerpt:n}