Fikreta Dedića, osuđenog zbog sječe tri metra drva, prije vremena puštaju iz zatvora

Predstavnik Udruženja građana za bolji Sanski Most Ermin Karić, koji je organizovao prikupljanje novčanih sredstava za porodicu Dedić, rekao je za Nezavisne novine, kako je već uplaćen traženi iznos od 12.900 KM na račun budžeta Federacije BiH.

U presudi se navodi kako je na ovaj način svaki dan izrečene kazne zatvora zamijenjen novčanom sankcijom u iznosu od 100 maraka.

“Radosni smo što je donesena ovakva presuda i smatramo je našom pobjedom. Nemamo sumnju da je ona donesena nakon velikog pritiska javnosti koji se stvorio u ovom slučaju, iako je ovolikim novcem porodica Dedić mogla riješiti brojne životne probleme”, istakao je Karić za “Nezavisne“.

On je podsjetio kako su u proteklom periodu zahtjeve za pomilovanje slali i na adresu predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Dedić je došao u centar pažnje kada se na društvenim mrežama pojavila fotografija koja je izazvala duboke emocije, saosjećanje i suze kod ljudi iz Krajine, ali i drugih dijelova BiH. Dedić je zagrlio svoju djecu, ona su otišla u školu, a njega je brat odvezao u KPZ Bihać.