Udruženje privrednika Srebrenik poziva političke aktere da prestanu sa prepucavanjima i da se posvete stvaranju boljeg privrednog ambijenta

Udruženje privrednika Srebrenik danas je upriličilo press konferenciju za medije, a povodom problema u radu izvršne i zakonodavne vlasti Grada Srebrenika.

Prema riječima predsjednika Sulejmana Hercegovca, predsjednika udruženja, nadležni poduzimaju veoma malo aktivnosti kako bi privredni subjekti imali povoljniji ambijent za poslovanje i kako bi se stvorili uslovi za proširenje postojećih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta. Ovo udruženje je prije dvije godine predlagalo određene mjere i aktivnosti kojima bi se smanjili parafiskalni nameti, a u nadležnosti su Gradskog vijeća, međutim do danas ti prijedlozi nisu pretočeni u odluke, niti su razmatrane i usvojene na sjednicama vijeća.

Iz udruženja privrednika Srebrenik navode da se antagonizmii problemi na relaciji izvršna i zakonodavna vlast reflektuju na sve sfere i sveukupan razvoj zajednice, stiče se dojam da je najvažnije ko će postavljati “kadrove” u Upravne odbore Javnih preduzeća i ustanova, a ne vodi se računa o privrednim subjektima koji su materijalni temelj svakog društva.

Privrednici traže da se odmah prestane sa ovakvom praksom i da se zajedničkim snagama radi na stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta i uslova rada za sve građane i privrednike. Traže da se zabrani direktan prenos sjednica GV, zbog kako se navodi, zloupotrebe govornice za ličnu i stranačku promociju, kao i da se već u januaru razmatraju i usvoje Odluke kojima se rasterećuju privredni subjekti na pdručju Grada Srebrenika.

Udruženje privrednika Srebrenik apeluje da se prestane sa destruktivnim ponašanjem i djelovanjem, u suprotnom, kako navode, biće prinuđeni da organizuju privrednike i građane na građansku neposlušnost, a u cilju prevazilaženja ovih problema, spremni su dati svoj doprinost i podršku svim subjektima vlasti na realizaciji ciljeva od zajedničkog interesa za društvenu zajednicu.

Objava Udruženje privrednika Srebrenik poziva političke aktere da prestanu sa prepucavanjima i da se posvete stvaranju boljeg privrednog ambijenta pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}