DRŽAVLJANIN BiH NAPRAVIO HAOS U AUSTRIJI Pokucao na vrata komšije i rekao da će ih SVE POBITI

U glavnoj ulozi našao se 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je pokucao je vrata komšije u stanu iznad njegovog.

– Sve ću vas pobiti, imam pištolj – urlao je državljanin BiH ispred vrata komšijinog stana oko 21.45 sati, izvještava Kleine Cajtung.
Potencijalne žrtve uhvatila je panika, a najpribraniji je bio 24-godišnji nećak vlasnika stana koji je obavijestio policiju. Na mjesto incidenta upućene su jake policijske snage, uključujući tri patrolna automobila iz policijske jedinice, te pet vozila specijalne bečke policije.

Osumnjičeni državljanin BiH je mirno otvorio vrata policajcima i bez otpora se predao. Priznao je da je prijetio komšijama, ali je tvrdio da nije bio ozbiljan jer uopšte nije imao pištolj.

Pokazalo se da je državljanin BiH uzimao lijekove i alkohol, pa mu je u trenutku hapšenja izmjereno 0,7 promila alkohola u krvi. Kazneno je prijavljen zbog opasnih prijetnji. Sukob komšija traje već neko vrijeme a izbio je zbog vode koja je curila iz stana na gornjem spratu,piše Srpskainfo


{$excerpt:n}