Bilbordi paradžemata u Tuzli podijelili javnost: “Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć”

“Čuvaj se bradonje, on dolazi po našu djecu”, “Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć”, “Pa ko poštiva Allahove propise znak je čestitog srca”, poruke su na bilbordima koje su postavili članovi tuzlanskog džemata Kula.

Fotografije bilborda postavljene su na Facebook stranici džemata Kula, a u komentarima se može vidjeti da je bh. javnost podijeljena. Dok jedni oštro usuđuju ovakav potez za koji smatraju da predstavlja govor mržnje, drugi ga u cijelosti podržavaju.

Klix” je kontaktirao ovaj tuzlanski džemat iz kojeg su kratko kazali da su plakati postavljeni na lokalitetima u Kalesiji i Živinicama.

S obzirom da vlada veliki interes za njih, možda ih postavimo na još nekoliko lokacija“, kratko su kazali iz džemata Kula, ne precizirajući gdje bi novi bilbodri mogli osvanuti kao ni konkretne razloge za njihovo postavljanje u Živinicama u Kalesiji.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona dosad nije evidentirana prijava građana vezano za postavljene bilborde, kao što je to bio slučaj u ranijim godinama kada su u Tuzli osvanuli natpisi kojima se građanima savjetuje da ne proslavljaju Novu godinu.

Inače, džemat Kula postoji već nekoliko godina u istoimenom naselju u Tuzli, a Islamska zajednica BiH ga je 2016. godine uvrstila na listu paradžemata.


{$excerpt:n}