Putnica iz BiH opisala dramu: “Avion je počeo nekontrolisano padati, čula se vriska, plač ljudi, molitve Bogu”

Jedna putnica iz BiH na Facebooku je objavila dramatični status o nemilom događaju koji je preživjela danas na letu Minhen – Sarajevo.

Njena status prenosimo u cijelosti:

Prije nepunih sat vremena cijeli život mi je prošao pred očima. Putnici aviona Lufthansa kompanije na letu Minhen – Sarajevo (među kojima sam bila i ja) osjetili su se, vjerujem, najnemoćnijima u životu. Avion je počeo da nekontrolisano pada usljed nevremena i jakog vjetra. Čula se vriska, plač ljudi, molitve Bogu…pitanja djece “Mamice, da li mi umiremo?” Zavladala je nevjerovatna panika…a meni su u glavi bili samo članovi moje porodice.

Nisam bila u stanju da plačem niti da ispustim glas. Uhvatila sam osobu do sebe za ruku (vjerujem da je to najjači stisak koji je ikad osjetio). Zažmirila sam i sjetila sam se odlazaka sa tatom na utakmice Jedinstva, zajedničkih ručkova – ćevapa u nekadašnjem Čardaku, lijepih trenutaka u djetinjstvu, porodičnih bajramskih ručkova… Nikad više nisam željela da nazovem mamu i da joj kažem koliko je volim. Vjerovala sam da ih neću više vidjeti i željela sam da se sjećam najsretnijih dana svoga života. Ja sam ovo današnje iskustvo shvatila kao opomenu i podsjetnik na ono što je bitno u životu. Čuvajte svoju porodicu koliko god da ste razdvojeni. Koristite svaku priliku da im kažete koliko ih volite. Grlite se i ljubite i zahvaljujte Bogu na svakom danu života – napisala je ona na Facebooku, prenosi “Avaz“.


{$excerpt:n}