Pronađene osobe iz “golfa” kojim je UBIJEN 22-godišnji Tuzlak

Nesreća se dogodila u subotu dva sata iza ponoći, a nakon silovitog udara u pješaka osobe iz “golfa 5” su se zaputili u nepoznatom pravcu.

– Riječ je o automobilu koji je austrijskih registarskih oznaka. Službenici policije su na kriminalističku obradu privele tri osobe i još sa sigurnošću ne možemo reći koje od njih bio za volanom – rečeno je u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Osoba na koju je registrovano vozilo tvrdi da nije bila za volanom, a “Avaz” nezvanično saznaje, krivica se prebacuje s jedne na drugu osobu koje su bile u “golfu 5”.

Nakon silovitog udara Ismar Subašić je davao znake života. Veoma brzo je stigao tim Službe hitne medicinske pomoći, a doktori su pokušali na mjestu nesreće njegovu reanimaciju. Prevezen je potom na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je desetak minuta nakon prijema i preminuo.

– Prema urađenom alkotestiranju nije konstatovano prisustvo alkohola u krvi kod osoba koje su privedene u Policijsku upravu TK. Međutim, uzeti su uzorci krvi i urina kako bi uradili dodatna vještačenja – navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Tuzlansko naselje Mosnik je obavila tuga. Još jedan mladi život je ugašen u saobraćajnoj nesreći, a, kako kažu komšije, Ismar Subašić je tugovao za drugom Selmirom Kovačevićem koji je takođe poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja Ismara Subašića biće naknadno određeno.